به انجمن رمان نویسی بوکینو خوش آمدید.

بوکینو با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ایجاد شده‌ است و همواره در تلاشیم تا فضایی با کیفیت و صمیمیت را خدمت شما ارائه دهیم. با بوکینو، طعم شیرین و لذت‌بخش موفقیت را بچشید!

ثبت‌نام ورود به حساب کاربری

نقد و بررسی نقد دلنوشته دستانت را به من امانت بده | منتقد: ARAMESH

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.

مهوین؛

[نابغهٔ ثروت کیبی بایت ¹⁰²⁴]
پرسنل مدیریت
سطح
3

تاریخ ثبت‌نام
2023-02-17
مدال‌ها
5
سکه
6,212
«به نام خداوند شعر و ادب»

نقد یک اثر در جهتِ توسعه‌ی نوشته بوده و هدف از آن توهین و بی‌ارزش جلوه دادن اثر شما نیست!
نویسنده‌ای موفق خواهد بود که انتقادپذیر باشد و از موارد ذکر شده بیاموزد، نه آنکه در مقابل منتقد جبهه بگیرد.

@اهورا.
ضمن درود و عرض وقت‌بخیر خدمت شما نویسنده گرامی!
بابت اعتماد شما به نقد آثار خود در انجمن بوکینو سپاسگذاریم و امیدواریم که بتوانیم در پیشرفت شما نقش به‌سزایی داشته باشیم!

منتقد اثر شما: @ARAMESH

لازم به ذکر است که:

1. پس از نقد، بر روی دلنوشته شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به سخنان و راهنمایی‌های منتقد اثرتان، با درخواست‌های نقد بعدی شما‌، موافقت نخواهد شد!
2. نقد‌ها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبی‌ست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی‌ِ منتقد، نگرانی نداشته باشید.
3. تمام تلاش ما در جهت پیشرفت نویسنده‌هاست؛ پس نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید.
4. تا بعد از قرارگیری نقد اثر توسط منتقد، از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری فرمائید.
5. در صورتی که از نقد یا منتقد خود ناراضی بودید و یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تاپیک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️تایپک جامع پیشنهادات، اعتراضات و انتقادات

به امید موفقیت روز افزون شما!​

امضا : مهوین؛

مهوین؛

پرسنل مدیریت
سطح
3

تاریخ ثبت‌نام
2023-02-17
مدال‌ها
5
سکه
6,212

عنوان : دستانت را به من امانت بده
نويسنده: اهورا تابش
ژانر : عاشقانه، تراژدی
مقدمه :
در مسیر باد و سرنوشت
سمت ناودان‌هایی که بی‌نامند، کمی دوستم داشته باش
نظم رفتنت را بهم بریز
کمی دستت را به من بده
که امتداد دستانت، بندر آرامش است

لینک:

• پسندیدم
واکنش‌ها[ی پسندها]: IVI

ARAMESH

کاربر بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-04-29
سکه
4,361
[به نام آنکه هستی را جان بخشید]

عنوان دلنوشته:
عنوان دلنوشته شما (دستانت را به من امانت بده) بود، نام دلنوشته شما بسیار طولانی بوده است اصول داشتن یک نام مناسب دلنوشته‌ای است با نام دوکلمه‌ای است که از ۵تا ۶ کلمه تشکیل شده باشد... که دلنوشته شما از این اصول پیروی نکرده بود و علاوه بر آن کلیشه‌ای بودن کلماتی که در عنوان بکار بردید نیز بر. جذب مخاطب بی‌تاثیر نبوده، می‌توانستید از کلمات قابل فهم ولی به دور از کلیشه‌ایت استفاده کنید.
نام دلنوشته شما با ژانر انتخابی شما ۵۰٪ ارتباط گرفته بود در نکاه اول دلنوشته شما به تنهایی یک دلنوشته عاشقانه دیده می‌شد ولی به علت داشتن ژانر عاشقانه/تراژدی می‌توانستید عنوان انتخابی را با چاشنی تراژدی نیز مخلوط کنید.

ژانر دلنوشته:
ژانر انتخابی شما عاشقانه تراژدی بوده که در متون دلنوشته هر کدام باید ۵۰٪ از ژانر را به عهده می‌گرفتند در متون دلنوشته شما این اصول به خوبی رعایت شده بود ولی عنوان دلنوشته انتخابی با یکی از ژانرها ارتباطی نگرفته بود و بهتر بود عنوان نیز کمی چانشی تراژدی را در خود جای میداد تا دلنوشته جذاب‌تری دیده میشد.

مقدمه:
در مقدمه از کلماتی استفاده کرده بودید که قابل فهم و به دور از کلیشه‌ایت بوده، همچنین به دلیل شروع خوب که بدور از کلیشه‌ایت بوده‌است باعث زیبایی و جلوه خوب دلنوشته شده بودید.

تعداد سطور:
داشتن نظم و ترتیب در دلنوشته بسیار بهم است اغلب مقدمه و متون باید یک تا دو سطر اختلاف داشته باشند که این اصل را به خوبی رعایت کرده بودید ؛ ولی تعداد سطور در متون دلنوشته‌هایتان نامنظم شده بود
مانند:

دستانت را،
با تمامی گرمای آن، می‌گیرم و پرواز می‌کنم به رویایی که هیچ بالی نمی‌خواهد؛
تا تو دستانت را در امتداد دستانم قرار دهی و با من هم‌دست شوی.
________
همین که دوستت دارم، بسیار خوشبختم.
آخرین قرارمان به وقت بی‌قراری،
سرت را روی شانه‌ام گذاشته بودی و موهایت از اشک خیس بود.
دست‌هایت را ستایش می‌کنم که مهر لبانم برای طاعت تو است.
《 من شهد لبانت را با خود تا هر دو جهان به کندوان زمان می‌برم 》
دست‌هایت را کمی به من امانت بده که دست‌هایت، خوشبختی من هستند.

- تناقض بین دو سطور به وضوح آشکار است
این تناقض باید ایجاد نامنظمی در دلنوشته میشد و گاهی طولانی و گاهی کوتاه میشود
بهتر بود تعداد سطور یک تا نیم سطر اختلاف داشته باشند.

زاویه دید:
زاویه دیدی که انتخاب کرده بودید در پارت‌ها دیده می‌شد و هیچگونه تناقض و ایرادی در جابه‌جایی زاویه دیدها دیده نمی‌شود.

محاوره‌ای یا ادبی:
لحن متن شما ادبی بوده است که در تمام متون نوشته شده آن را رعایت کرده‌اید و از کلمات ادبی به خوبی در آن استفاده کرده‌اید
کلمات استفاده شده به دور از کلیشه بودن و قابل فهم بوده که بسیار دلنوشته شما را زیبا کرده بود.

علامات نگارشی:
علاماتی که شما استفاده کرده بودید حدود ۷۰٪ درصد بوده است ولی اشتباهاتی نیز داشته‌اید استفاده تکراری و نادرست از علامات باعث تکراری شدن و بیهوده استفاده کردن کلمه است.
برای مثال:

دستانت را،
با تمامی گرمای آن، می‌گیرم و پرواز می‌کنم به رویایی که هیچ بالی نمی‌خواهد؛
تا تو دستانت را در امتداد دستانم قرار دهی و با من هم‌دست شوی.

- خواننده در این مورد در سطر اول مکث‌ کافی برای خواندن را داشته و استفاده از ویرگول دوم باعث تکراری شدن از استفاده آن شده است و بهتر بود حذف شود.
به بهانه‌ی پرسه زدن برای گرفتن دستان خالی‌ام توسط تو

- در سطر اول این دلنوشته دو بار از ویرگول استفاده کرده‌اید در حالیکه می‌توانستید ویرگول اول را حذف کنید زیرا تغییرس در خوانش آن پیدا نمی‌کرد.
همچنین پایان یک سطر باید یک حالت را بیان کند در حالیکه اینجا شما سطر را با حالت سردرگمی ول کرده‌اید هر کدام از علامت‌ها میتواند تغییر و حالت دلنوشته را در ذهن خواننده عوض کند و بسیاری دیگر از اشکالات ریز... .

سخن منتقد:
چند اشکالات اساسی در دلنوشته شما به چشم می‌خورد به برسی و نقد آن‌ها پرداختیم.
امیدواریم دلسرد نشده و به قدرتمند شدن قلم شما کمک کرده باشیم.
اگر نظر یا انتقادی بود میتوانید با @ARAMESH در میان بگذارید.
قمتان مانا ✨💫

مهوین؛

پرسنل مدیریت
سطح
3

تاریخ ثبت‌نام
2023-02-17
مدال‌ها
5
سکه
6,212
دلنگار عزیز: @اهورا.
نقد شما تحویل داده شد.
از انتقادپذیری شما سپاسگذاریم.

مدّت باز بودن تاپیک: 2 روز!

- OVERDOSE -

خوش‌قلم انجمن
خوش‌قلم انجمن
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2024-01-11
سکه
1,777
وقت بخیر
در را*ب*طه با علائم نگارشی اینکه یه جاهایی از دستم در رفته کاملا موافق هستم ولی با مثال هایی که از این مورد زدید کاملا مخالفم
چون به نظر من قسمت‌هایی ویرگول گذاشته شده کاملا نیاز بوده
و متاسفانه این نمیتونم اصلاح کنم
ولی بازهم بیشتر دقت خواهم کرد
در را*ب*طه با عنوان هم طولانی بودن هم موافق هستم ولی به نظر من این عنوان بیشتر به دل میشینه
اما در را*ب*طه با ارتباط با ژانر
عنوان انتخابی در نگاه اول کاملا به دو ژانر عاشقانه و تراژدی اشاره میکنه
حالا چطوری؟
ببینیت طبیعتا دوتا دوست یا فرد عادی نمیان یا بگم نمیاد به طرف مقابلش بگه که دستات به من بده
این موضوع نشان گر ژانر عاشقانه هست
همچنین کلمه امانت نشون میده که برای مدتی به من بده و حالا اگه دائمی نیستی یه مدت به عنوان امانت به من بده

و ژانر تراژدی کلمه امانت همونطور که بالا گفتم
و همچنین تقاضای عاشق به معشوق خودش هست که داره تقاضا میکنه دستات به من امانت بده
و دلتنگی و درموندگی خودش نشون میده

ممنون از نقدتون خسته نباشید

وضعیت
موضوع بسته شده است و نمی‌توان پاسخ جدیدی فرستاد.
بالا