• ✵ انجمن رمانِ بوکـــیــنــو✵

بزرگترین انجمن فرهنگی و کتابخانه‌ی مجازی ایران!

• تصاویر لینک‌دار
  • تصاویر لینک‌دار
  • تصاویر لینک‌دار

Elaheh_A

[مدیریت ارشد خدماتینو+مدیر تالار نقد+نویسنده]
Staff member
LV
3

Awards
5
سکه
8,366
«به نام خداوند شعر و ادب»

نقد یک اثر در جهتِ توسعه‌ی نوشته بوده و هدف از آن توهین و بی‌ارزش جلوه دادن اثر شما نیست!
نویسنده‌ای موفق خواهد بود که انتقادپذیر باشد و از موارد ذکر شده بیاموزد، نه آنکه در مقابل منتقد جبهه بگیرد.
ضمن درود و عرض وقت‌بخیر خدمت شما نویسنده گرامی!
@پناه
بابت اعتماد شما به نقد آثار خود در انجمن بوکینو سپاسگذاریم و امیدواریم که بتوانیم در پیشرفت شما نقش به‌سزایی داشته باشیم!
منتقد اثر شما:
@Elaheh_A
لازم به ذکر است که:
1. پس از نقد، بر روی شعر شما نظارت خواهد شد و در صورت عدم توجه به سخنان و راهنمایی‌های منتقد اثرتان، با درخواست‌های نقد بعدی شما‌، موافقت نخواهد شد!
2. نقد‌ها در کمال انصاف بوده و منتقد فرد وارد به مباحث ادبی‌ست؛ و از بابت صحت نقد و راهنمایی‌ِ منتقد، نگرانی نداشته باشید.
3. تمام تلاش ما در جهت پیشرفت نویسنده‌هاست؛ پس نقدپذیر باشید و در برابر نقد خود، جبهه نگیرید.
4. تا بعد از قرارگیری نقد اثر توسط منتقد، از ارسال پست اسپم، تشکر و... خودداری فرمائید.
5. در صورتی که از نقد یا منتقد خود ناراضی بودید و یا شکایتی از تالار نقد داشتید، می‌توانید شکایت خود را در تاپیک زیر ثبت کنید تا مورد بررسی قرار گیرد!
🔷️تایپک جامع پیشنهادات، اعتراضات و انتقادات
به امید موفقیت روز افزون شما!

Elaheh_A

Staff member
LV
3

Awards
5
سکه
8,366
نام اثر: کنج عُزلت
نویسنده اثر: مینا مرادی
ژانر: عاشقانه ـ تراژدی
مقدمه:
من در نبود تو به هیچ شباهت دارم.
دست از خود وخاطرات‌ام شسته‌ام؛
دلم اندکی سکوت، اندکی مرگ می‌خواهد.
سرزنش‌ام نکن!
دُچارت شدن هم، عالَمی دارد.

لینک اثر: دلــنوشته - دلنوشته کُنج عزلت | مینا مرادی _ کاربر انجمن بوکینو

Elaheh_A

Staff member
LV
3

Awards
5
سکه
8,366
به نام خدا

🔸 نقد کلی:
دلنوشته‌ای با فضای غم گرفته‌ای که دوری و فراغ عاشق و معشوق را به نگارش در آورده است.
این دلنوشته با روندی متعادل معضل‌های دوری را با تشبیهاتی دل‌انگیز، به خواننده منتقل می‌کند.
ساختار متن متوازن و دارای ریتم خاصی است که احساسات را به تدریج افزایش می‌دهد. این ویژگی به ایجاد تنش و انتظار در خواننده کمک می‌کند.
همچنین بیان "تا فهمیدی دلم رفته به آنی رنگ عوض کردی" نشان‌دهنده نوعی عدم درک و دورویی در روابط انسانی است. این نکته می‌تواند نقطه عطفی در داستان باشد که خواننده را بیشتر به تفکر وا می‌دارد. در ادامه نیز تمامی موارد به طور گسترده‌تری بررسی می‌شود.

🔹عنوان دلنوشته:
نام دلنوشته "کنج عزلت" که از دو کلمه ساخته شده؛ کنج به معنای گوشه یا نقطه دنج، و عزلت یعنی تنهایی و دوریگزینی؛ ترکیب این کلمات یک حس عمیق از خلوت و بریدن از دنیا را به خواننده منتقل میکند.
که این احساس در کل دلنوشته دریافت می‌شود.

🔸دیباچه دلنوشته:
این مقدمه با ژانرها تناسب داشته و در جملات نیز غمِ عاشقانه موج می‌زند؛ مثلا "من در نبود تو به هیچ شباهت دارم" همزمان تلخی فراق و شدت دلبستگی را نشان می‌دهد. تقابل عشق (دچارش شدن) و درد و سکوت و مرگ (تراژدی) نیز در این مقدمه پررنگ است.

🔹توصیفات و پردازش:
استفاده از اصطلاحاتی مانند "دست از خود وخاطرات‌ام شسته‌ام" و "دلم اندکی سکوت، اندکی مرگ می‌خواهد" تصویرهای قدرتمندی را ایجاد می‌کند که عمق احساسات را به خوبی نمایان می‌سازد. این نوع بیان به وضوح نشان‌دهنده وضعیت روحی شخصیت است.
در ادامه نیز توصیفات خوب و آرایه‌های ادبی دیگری نیز دیده می‌شود که بهتر است تا پایان ادامه پیدا کند چرا که برخی جملات چندبار در دلنوشته آورده شده است.

🔸انتقال احساسات:
دلنوشته توانسته عواطف عاشقانه و تراژیک را به خوبی تجزیه و تحلیل کند. جمله "دلم می‌سوزد که تمام خودم را برایت گذاشتم" نشان‌دهنده ی استغراق در عشق و رنج ناشی از آن است. این احساسات به خوبی می‌تواند با خواننده ارتباط برقرار کند.

🔹ساختار دلنوشته:
در این دلنوشته از آرایه‌های ادبی گوناگونی استفاده شده و کلمات نیز به زیبایی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

🔸ایده اصلی دلنوشته:
ایده این دلنوشته نیز همان فضای جدایی و غم به تصویر کشیده شده با این تفاوت که جملات جدید از شدت کلیشه بودن موضوع کاسته است.

🔹انتخاب واژگان:
واژگان به صورت هوشمندانه‌ای انتخاب شده است، کلمات نوین و قدیمی نیز به زیبایی در کنار هم قرار گرفته‌اند.
واژگانِ نوین به خوبی توانسته‌اند مقصود و مفهومِ آنچه در ذهن نویسنده است را به خواننده منتقل کنند.

🔸نگارش دلنوشته:
علائم نگارشی به خوبی رعایت شده و ساختار جملات نیز کاملا درست بوده است.

🔹سخن و توصیه منتقد:
شاید بتوانید با افزودن جزئیات بیشتر درباره شخصیت اصلی و روابطش با سایر شخصیت‌ها، متن را غنی‌تر کنید. این می‌تواند به عمق احساسات و تراژدی داستان افزوده و به خواننده کمک کند تا بهتر با این شخصیت همذات‌پنداری کند.

Who has read this thread (Total: 2) View details

Top Bottom