«بسم ربّ النور»
• طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت، به ساخت و راه اندازی صفحات سایت گفته میشود که معمولاً این کار با کدنویسی به زبانهای مختلف برنامه نویسی و یا با استفاده از قالبهای آماده و اسکریپت وردپرس انجام میشود.
در آغاز، وبسایتها با استفاده از زبان HTML نوشته میشدند و پس از آن با پیشرفت وب، طراحی با استفاده از جدولهای پنهان در صفحه و زبان HTML منسوخ شد و استفاده از زبان CSS روی کار آمد. به زبانی سادهتر تعریف طراحی سایت عبارت است از ساخت صفحات وب یا ریدیزاین و بهینه سازی سایتهای قدیمی که در بستر اینترنت انجام میشود.
***
• برای طراحی سایت چه ابزارهایی وجود دارد؟
اولین و مهمترین چیزی که برای طراحی سایت یا Web Design نیاز دارید، یک کامپیوتر است. این کامپیوتر یا لپتاپ باید قدرت کافی در اجرای برنامههای گرافیکی و کدنویسی را داشته باشد و تا حد امکان در زمان کار خاموش نشود و یا هنگ نکند که زحماتتان هدر نرود.
اگر بخواهید بدانید دیگر ابزارها و مهارتهای اصلی در طراحی سایت چیست، میتوان تسلط به زبانهای برنامه نویسی و فریمورکهای مربوطه را نام برد.
***
• اهمیت طراحی سایت
در این بخش از اهمیت طراحی سایت در کشورمان صحبت میکنیم.
فعالیت در فضای آنلاین به خصوص در سطح وب، جدیدترین و پر مخاطبترین چالش این روزهای کسب و کارهای بزرگ و برند در تمامی شهرهای ایران است.
شهرهای پر جمعیتتر از قبیل تهران، مشهد، اصفهان و... فعالیت گستردهتری را پیش گرفتهاند و با ایجاد بوت کمپهای حرفهای در حوزه دیجیتال مارکتینگ تلاش میکنند افراد متخصصتری را تربیت کنند.
یکی از حوزههای فعالیت در این فضا طراحی سایت است که به عنوان مطمئنترین راه ارتباطی کسب و کار با مشتری شناخته شده است.
از همین رو طراحی سایت در مشهد، تهران، شیراز و دیگر شهرهای بزرگ خواهان زیادی پیدا کرده و بازار کار خوبی را برای فعالان این حوزه فراهم آورده است.
ورود به بازارهای دیجیتال جزء جدایی ناپذیر کسب و کارها جهت ارائه خدمات حرفهای در فضای وب به سادهترین شکل ممکن است.
آنچه که در این مسیر حائز اهمیت است، استفاده از پلتفرمهای کاربر پسند و ساده بوده تا بتوان از ظرفیت مشتری موجود در این فضا به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
طراحی سایت میتواند به هر کسب و کاری اعتبار و جایگاه ویژهای به جهت فروش و ارائه خدمات دهد.
***
• انواع طراحی سایت چیست؟
به صورت کلی سایتها به دو دسته تقسیم میشوند، که عبارتند از سایتهای استاتیک و سایتهای دینامیک.
در ادامه به شما خواهیم گفت که هرکدام از آنها چه ویژگیهایی دارند و در چه زمینههایی استفاده میشوند.
در قسمت قبل به طور کامل با وظایف بک اند کار و فرانت اند کار آشنا شدید و متوجه شدید که هرکدام چه وظایفی بر عهده دارند. با این مقدمه به توضیح سایت استاتیک و دینامیک میپردازیم.
***
• سایتهای استاتیک
در این نوع سایتها تنها قسمت فرانت اند انجام شده و هرکدام از صفحات سایت، جداگانه در سرور بارگذاری میشود.
در سایتهای استاتیک امکان تغییر محتوای سایت توسط مدیر آن وجود ندارد و برای این کار باید یا یک طراح سایت را استخدام کنید و یا طراحی سایت را یاد بگیرید!
البته امروزه با توجه به وجود سیستمهای پیشرفته مدیریت محتوا، مانند وردپرس، استفاده از سایتهای استاتیک بسیار کمتر شده است. معمولا از این نوع سایتها برای شرکتهای کوچک و یا سایتهای معرفی که نیاز چندانی به تغییر محتوا ندارند، استفاده میشود.
***
• سایتهای دینامیک
در سایتهای دینامیک با توجه به پویایی که دارند، هر دو بخش فرانت اند و بک اند اجرا میشود. بک اند در این نوع از طراحی سایت وظیفه پویا سازی وبسایت را بر عهده دارد. پویا بودن سایت به این معناست که تمامی محتوای سایت توسط مدیر سایت قابل تغییر باشد؛ به صورتی که میتوانید هر روز یک محتوای جدید و متغیر در سایت خود بارگذاری کنید. نمونه این نوع سایتها، سایتهای خبری و مجلهای هستند.
منبع مقاله: سایت رشدانا