چطور خانواده ای سالم و شاد داشته باشیم؟
همه ی ما میخواهیم که زندگی خانوادگی سالم و شادی داشته باشیم.هر خانواده ای متفاوت است چرا که هر فردی با فرد دیگر فرق دارد بنابراین شاید لازم باشد که متناسب با نیازها و خواسته هایی که دارید زندگی تان را به مسیر شاد و دوست داشتنی هدایت کنید.
در اینجا ۴ نکته را برای رسیدن به این خواسته بیان می کنیم:
از یکدیگر لذت ببرید
وقتی پدرمادر یا فرزندان وارد خانه می شوند باید با روی خوش از یکدیگر استقبال کنند.همه چیز به رفتارهای شما بستگی دارد اینکه از دیدن همدیگر خوشحال می شوید و از بودن کنار هم لذت می برید را با برخوردتان به همدیگر نشان دهید.
تمام مشکلات بیرون را پشت در بگذارید
وقتی وارد خانه می شوید مسائل کار و بیرون از خانه را وارد نکنید.همه چیز را رها کنید و با آغوش باز از همسر و فرزندانتان استقبال کنید.چیزی که به زندگی خانوادگی آسیب می زند خستگی است.خستگی باعث اختلال در کار، روابط و … میشود و در نهایت کاری میکند که فرزندانتان بخواهند بیشتر وقتشان را با دوستان بگذارنند تا خانواده.
داستان های خوب و وقایع عالی روزتان را با هم به اشتراک بگذارید و مسائل منفی را دور بریزید.
سیستم سازی کنید
در خانواده باید هرکسی مسئولیتی داشته باشد و آنها را به نحو احسن انجام دهد.اینطوری مجبور نیستید که بار سنگینی به دوش بکشید و دچار استرس شوید.با اینکار اهمیت مسئولیت پذیری را هم به فرزندانتان می آموزید.
ارتباط موثر
شما باید راهی برای ارتباط با هرکدام از فرزندانتان پیدا کنید.بیشتر آنها را بشناسید ببینید از چه کارهایی لذت می برند؟ با چه کسانی رفت و آمد می کنند؟و…با این کار، آنها احساس راحتی بیشتری با شما خواهند داشت و را*ب*طه تان نزدیکتر می شود.بهتر است که جلسات خانوادگی بگذارید و دلنگرانی ها و خواسته های خود را مطرح کنید.ماهی یکبار جداگانه با فرزندانتان بیرون بروید.مادر و پسر، پدر و دختر و بالعکس.
ویژگی های یک روان شناس خانوده خوب
یک
روان شناس خانواده خوب باید مهارتهای کلیدی مختلفی داشته باشد تا بتواند بصورت موثر به زوج ها کمک کند.
ارتباط
روان شناس خانواده باید از مهارت های ارتباطی قوی برخوردار باشد.آنها باید بدون اینکه قضاوت کنند به صحبت های اعضای خانواده گوش بدهند و در صورت لزوم برای کسب اطلاعات بیشتر سوالات مناسب را بپرسند.
روانشناس خانواده باید بستری را برای اعضای خانواده و مخصوصا آنهایی که خیلی تمایل به صحبت ندارند فراهم کند تا آنها بتوانند براحتی در مورد مشکلات صحبت کنند.
درک و همدلی
مسلما هر کدام از اعضا یک نقشی در ساختار خانواده ایفا می کنند و روان شناس باید به اندازه کافی فهیم باشد تا بتواند نظرات آنها را درک کند و خودش را از نظر ذهنی جای آنها بگذارد.مثلا اگر یکی سلطه گر باشد و دیگری صلح طلب روانشناس به آنها کمک می کند تا در کنار هم زندگی کنند.
حل تعارضات و مشکلات
هنگامی که مشکل مشخص شد روان شناس خانواده باید به طرفین کمک کند تا یک راه حل موثر پیدا کنند طوریکه به نفع کل خانواده باشد.او باید مهارت لازم را داشته باشد تا بتواند مزایا و معایب هر روش را توضیح دهد.
آموزش و رهبری
خانواده هایی که بدنبال روان شناس هستند اغلب برای حل و فصل مسائل سردرگم می شوند.روان شناس باید برای متقاعد کردن اعضا جهت انجام یکسری کارها مهارت رهبری داشته باشد و به انها آموزش دهد که الگوهای رفتاری منفی را اصلاح کنند