• ✵ انجمن رمانِ بوکـــیــنــو✵

بزرگترین انجمن فرهنگی و کتابخانه‌ی مجازی ایران!

🛍️ ورود به فروشگاه بوکینو

• دوستان و همراهان و مهمانان گرامی، اگر در رابطه با ثبت‌نام یا اکانت خود در انجمن با هرگونه مشکل یا سوالی مواجه شدید، لطفاً بدون نگرانی به آیدی زیر مراجعه فرمایید تا در اسرع وقت رسیدگی شود:

✵ @KibiBayat1 (روبیکا، ایتا) ✵

✵ @yasnanhtt (تلگرام) ✵

تیم پشتیبانی بوکینو آماده‌ی پاسخگویی و حل مشکلات شماست.🙏

آموزش دیالوگ‌نویسی

ماهی ۸۹

بوکینویی
تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
دیالوگ نویسی:

دیالوگ نویسی همان گفتگو شخصیت‌ها است.

بیشتر مواقع نویسنده‌ها دیالوگ‌ها را تماماً اشتباه می‌نویسن و یک ویراستار باید همه‌اش را درست کند.

🤍✨

مثال‌های اشتباه:

_...

-...

_ ...

:...

مثال‌های صحیح:

- ...

: ..

دقت کنید که این - را می‌گذاریم، بعدش فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم و فقط وقتی از این : استفاده می‌‌کنیم که چند نفر در حال حرف زدن باشند و نخواهیم خواننده گیج بشود، اول اسم شخصیت رو می‌نویسم و بعد از آن : را می‌گذاریم و یک فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم.

مثال:

آیدا: سلام.

هانیه: سلام. خوبید؟

امیر: ممنون.

حسین: ماهم خوب هستم.

🤍✨

ویراستاران گرامی دقت کنید بعضی از نویسندگان در حال نوشتن دیالوگ وسطِ آن یک‌دفعه ول می‌کنند و در خط بعدی ادامه می‌دهند این کار اشتباه است و تا دیدید ویرایش بزنید.

البته خود نویسندگانی ک این موضوع رو می‌بینید دیگه می‌بایست فهمیده باشید ک این کار اشتباه هست و از انجام اون بپرهیزید!

🤍✨

توجه!

بدونید اگر دیالوگ تمام شد و نویسنده برای دیالوگ بعدی خط از دو به بالا گذاشته غلطه و باید فقط یک خط پایین بروند.

🤍✨

نکته مهم:

حتماً باید در پایان دیالوگ و منولوگ یکی از علائم نگارشی قرار بگیرد.

ماهی ۸۹

بوکینویی
تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال‌های صحیح:

۱:

- سلام رفیق، چطوری؟

🤍✨

۲:

دایان: سلام داداش. خوبی؟ داشتم از این‌جا رد می‌شدم، گفتم یه سر بهت بزنم.
امیرحسین: به سلامم ‌داداش کم‌ پیدا، آفتاب از کدوم طرف غروب کرده؟
ارسلان: امیر گند زدی توی ضرب‌المثل، درستش این هست، آفتاب از کدوم طرف در اومده! سلام دایان جان خوبی؟
دایان: ممنون ارسلان جان.

(برای سه الی بیشتر که خواننده ‌گیج نشود استفاده می‌شود)

ماهی ۸۹

بوکینویی
تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
دیالوگ نویسی:

دیالوگ نویسی همان گفتگو شخصیت‌ها است.

بیشتر مواقع نویسنده‌ها دیالوگ‌ها را تماماً اشتباه می‌نویسن و یک ویراستار باید همه‌اش را درست کند.

🤍✨

مثال‌های اشتباه:

_...

-...

_ ...

:...

مثال‌های صحیح:

- ...

: ..

دقت کنید که این - را می‌گذاریم، بعدش فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم و فقط وقتی از این : استفاده می‌‌کنیم که چند نفر در حال حرف زدن باشند و نخواهیم خواننده گیج بشود، اول اسم شخصیت رو می‌نویسم و بعد از آن : را می‌گذاریم و یک فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم.

مثال:

آیدا: سلام.

هانیه: سلام. خوبید؟

امیر: ممنون.

حسین: ماهم خوب هستم.

🤍✨

ویراستاران گرامی دقت کنید بعضی از نویسندگان در حال نوشتن دیالوگ وسطِ آن یک‌دفعه ول می‌کنند و در خط بعدی ادامه می‌دهند این کار اشتباه است و تا دیدید ویرایش بزنید.

البته خود نویسندگانی ک این موضوع رو می‌بینید دیگه می‌بایست فهمیده باشید ک این کار اشتباه هست و از انجام اون بپرهیزید!

🤍✨

توجه!

بدونید اگر دیالوگ تمام شد و نویسنده برای دیالوگ بعدی خط از دو به بالا گذاشته غلطه و باید فقط یک خط پایین بروند.

🤍✨

نکته مهم:

حتماً باید در پایان دیالوگ و منولوگ یکی از علائم نگارشی قرار بگیرد.

ماهی ۸۹

بوکینویی
تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال غلط:

سری به نشانه‌ی نفی تکان دادم و گفتم:
- نه نه نه! مکسول قرارمون این نشد. قرار بود حقیقت رو بگی.

- و گفتیم چه بلایی سرت میاد اگه دروغ بگی؟
آب دهانش را قورت داد. صدای لرزانش، ترس داشت، اما صداقت نه! اضطراب صدایش نشان می‌داد که دروغ می‌گوید.
- ولی من دارم راستش رو میگم. هوفی کشیدم و پشت سرش ایستادم. چاقو را روی گردنش گذاشتم و گفتم:

_ هیچ کدومتون بلد نیستید بازی کنید. تأسف و ناامیدی درون صدایم متعجبش کرد. چشمانم را یک بار باز و بسته کردم و دوباره گفتم:
- عصبانی می‌شم وقتی حرفم رو دوبار تکرار می‌کنم، پس به نفعته که حرف بزنی و به بار سوم نکشونی. بگو، چرا اومدی به نیویورک؟

🤍✨

توجه کنید که بعد از گفت و گفتم‌ حتماً : میگذاریم و بعد یک خط به پایین میرویم و دیالوگ را مینویسیم!

پس صحیح جمله بالا اینطوری هست.

:backhand-index-pointing-down::backhand-index-pointing-down:

سری به نشانه‌ی نفی تکان دادم و گفتم:
- نه نه نه! مکسول قرارمون این نشد. قرار بود حقیقت رو بگی و گفتیم چه بلایی سرت میاد اگه دروغ بگی؟
آب دهانش را قورت داد. صدای لرزانش، ترس داشت؛ اما صداقت نه! اضطراب صدایش نشان می‌داد که دروغ می‌گوید. سری تکان داد و گفت:
- ولی من دارم راستش رو میگم.
هوفی کشیدم و پشت سرش ایستادم. چاقو را روی گردنش گذاشتم و گفتم:
_ هیچ کدومتون بلد نیستید بازی کنید.
تأسف و ناامیدی درون صدایم متعجبش کرد. چشمانم را یک بار باز و بسته کردم و دوباره گفتم:
- عصبانی می‌شم وقتی حرفم رو دوبار تکرار می‌کنم، پس به نفعته که حرف بزنی و به بار سوم نکشونی. بگو چرا اومدی به نیویورک؟

✓✓

ماهی ۸۹

بوکینویی
تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال غلط:

صدای رِیچل از هندزفری بلوتوثی روی گوشم، نغمه ی گوشم شد:
- بله
صدای خونسرد و آرامش، همان لحن جدی همیشگی اش هنگام مأموریت‌ها بود. ریچل
گویا

دو قطبی باشد! هنگام مأموریت جدی و خشک و سرد می‌شود، اما خارج از محدوده ی کاری، برعکس. یک بار چشمانم را باز و بسته کردم تا از این فکرها خارج ‌شوم.
- در چه حالید
- کوچه‌ی اِی، بی، سی پاکسازی شده اما قاتل یافت نشده! وضعیت تو چیه
درحالی که اسلحه به دست، دوان دوان از کوچه‌ی اِچ خارج می‌شدم، نفس نفس زنان گفتم:
- کوچه‌ی جی و اِچ پاکسازی شد
سر کوچه ایستادم و نفس عمیقی کشیدم.

:backhand-index-pointing-down: :check-mark-button:
حالا همون جمله رو تصحیح می‌کنیم.

🤍✨

صدای رِیچل از هندزفری بلوتوثی روی گوشم، نغمه ی گوشم شد:
- بله؟
صدای خونسرد و آرامش، همان لحن جدی همیشگی اش هنگام مأموریت‌ها بود. ریچل
گویا

دو قطبی باشد! هنگام مأموریت جدی و خشک و سرد می‌شود، اما خارج از محدوده ی کاری، برعکس. یک بار چشمانم را باز و بسته کردم تا از این فکرها خارج ‌شوم.
- در چه حالید؟!
- کوچه‌ی اِی، بی، سی پاکسازی شده اما قاتل یافت نشده! وضعیت تو چیه؟!
درحالی که اسلحه به دست، دوان دوان از کوچه‌ی اِچ خارج می‌شدم، نفس نفس زنان گفتم:
- کوچه‌ی جی و اِچ پاکسازی شد.
سر کوچه ایستادم و نفس عمیقی کشیدم.
✓✓

بازدید کنندگان موضوع (تعداد: 0) مشاهده جزئیات

بالا