به انجمن رمان نویسی بوکینو خوش آمدید.

بوکینو با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی ایجاد شده‌ است و همواره در تلاشیم تا فضایی با کیفیت و صمیمیت را خدمت شما ارائه دهیم. با بوکینو، طعم شیرین و لذت‌بخش موفقیت را بچشید!

ثبت‌نام ورود به حساب کاربری
  • نويسندگان گرامی توجه کنید: انجمن بوکینو تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می‌باشد؛ لذا از نوشتن آثار غیراخلاقی و مبتذل جداً خودداری کنید. در صورت عدم رعایت قوانین انجمن، آثار شما حذف خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با گزارش کردن ما را یاری کنید.
    (کلیک کنید.)
  • قوانین فعالیت و ارسال محتوا در انجمن بوکینو
    (کلیک کنید.)
  • انجمن مجهز به سیستم تشخیص کاربران دارای چند حساب کاربری می‌باشد؛ در صورت مشاهده حساب کاربری شما مسدود می‌گردد.
  • باز کردن گره‌ از یک ماجرای جنایی، زمانی راحت است که شواهد و مدارک کافی داشته باشیم یا حداقل کسی باشد که بتواند با حرف‌هایش، ما را به کشف حقیقت نزدیک‌تر کند؛ اما اگر تمام افراد به قتل رسیده باشند، چه؟!
    رمان - کاراکال | حدیثه شهبازی کاربر انجمن بوکینو

آموزش دیالوگ‌نویسی

ماهی ۸۹

بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
دیالوگ نویسی:

دیالوگ نویسی همان گفتگو شخصیت‌ها است.

بیشتر مواقع نویسنده‌ها دیالوگ‌ها را تماماً اشتباه می‌نویسن و یک ویراستار باید همه‌اش را درست کند.

🤍✨

مثال‌های اشتباه:

_...

-...

_ ...

:...

مثال‌های صحیح:

- ...

: ..

دقت کنید که این - را می‌گذاریم، بعدش فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم و فقط وقتی از این : استفاده می‌‌کنیم که چند نفر در حال حرف زدن باشند و نخواهیم خواننده گیج بشود، اول اسم شخصیت رو می‌نویسم و بعد از آن : را می‌گذاریم و یک فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم.

مثال:

آیدا: سلام.

هانیه: سلام. خوبید؟

امیر: ممنون.

حسین: ماهم خوب هستم.

🤍✨

ویراستاران گرامی دقت کنید بعضی از نویسندگان در حال نوشتن دیالوگ وسطِ آن یک‌دفعه ول می‌کنند و در خط بعدی ادامه می‌دهند این کار اشتباه است و تا دیدید ویرایش بزنید.

البته خود نویسندگانی ک این موضوع رو می‌بینید دیگه می‌بایست فهمیده باشید ک این کار اشتباه هست و از انجام اون بپرهیزید!

🤍✨

توجه!

بدونید اگر دیالوگ تمام شد و نویسنده برای دیالوگ بعدی خط از دو به بالا گذاشته غلطه و باید فقط یک خط پایین بروند.

🤍✨

نکته مهم:

حتماً باید در پایان دیالوگ و منولوگ یکی از علائم نگارشی قرار بگیرد.

ماهی ۸۹

بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال‌های صحیح:

۱:

- سلام رفیق، چطوری؟

🤍✨

۲:

دایان: سلام داداش. خوبی؟ داشتم از این‌جا رد می‌شدم، گفتم یه سر بهت بزنم.
امیرحسین: به سلامم ‌داداش کم‌ پیدا، آفتاب از کدوم طرف غروب کرده؟
ارسلان: امیر گند زدی توی ضرب‌المثل، درستش این هست، آفتاب از کدوم طرف در اومده! سلام دایان جان خوبی؟
دایان: ممنون ارسلان جان.

(برای سه الی بیشتر که خواننده ‌گیج نشود استفاده می‌شود)

ماهی ۸۹

بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
دیالوگ نویسی:

دیالوگ نویسی همان گفتگو شخصیت‌ها است.

بیشتر مواقع نویسنده‌ها دیالوگ‌ها را تماماً اشتباه می‌نویسن و یک ویراستار باید همه‌اش را درست کند.

🤍✨

مثال‌های اشتباه:

_...

-...

_ ...

:...

مثال‌های صحیح:

- ...

: ..

دقت کنید که این - را می‌گذاریم، بعدش فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم و فقط وقتی از این : استفاده می‌‌کنیم که چند نفر در حال حرف زدن باشند و نخواهیم خواننده گیج بشود، اول اسم شخصیت رو می‌نویسم و بعد از آن : را می‌گذاریم و یک فاصله و دیالوگ‌مان را می‌نویسیم.

مثال:

آیدا: سلام.

هانیه: سلام. خوبید؟

امیر: ممنون.

حسین: ماهم خوب هستم.

🤍✨

ویراستاران گرامی دقت کنید بعضی از نویسندگان در حال نوشتن دیالوگ وسطِ آن یک‌دفعه ول می‌کنند و در خط بعدی ادامه می‌دهند این کار اشتباه است و تا دیدید ویرایش بزنید.

البته خود نویسندگانی ک این موضوع رو می‌بینید دیگه می‌بایست فهمیده باشید ک این کار اشتباه هست و از انجام اون بپرهیزید!

🤍✨

توجه!

بدونید اگر دیالوگ تمام شد و نویسنده برای دیالوگ بعدی خط از دو به بالا گذاشته غلطه و باید فقط یک خط پایین بروند.

🤍✨

نکته مهم:

حتماً باید در پایان دیالوگ و منولوگ یکی از علائم نگارشی قرار بگیرد.

ماهی ۸۹

بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال غلط:

سری به نشانه‌ی نفی تکان دادم و گفتم:
- نه نه نه! مکسول قرارمون این نشد. قرار بود حقیقت رو بگی.

- و گفتیم چه بلایی سرت میاد اگه دروغ بگی؟
آب دهانش را قورت داد. صدای لرزانش، ترس داشت، اما صداقت نه! اضطراب صدایش نشان می‌داد که دروغ می‌گوید.
- ولی من دارم راستش رو میگم. هوفی کشیدم و پشت سرش ایستادم. چاقو را روی گردنش گذاشتم و گفتم:

_ هیچ کدومتون بلد نیستید بازی کنید. تأسف و ناامیدی درون صدایم متعجبش کرد. چشمانم را یک بار باز و بسته کردم و دوباره گفتم:
- عصبانی می‌شم وقتی حرفم رو دوبار تکرار می‌کنم، پس به نفعته که حرف بزنی و به بار سوم نکشونی. بگو، چرا اومدی به نیویورک؟

🤍✨

توجه کنید که بعد از گفت و گفتم‌ حتماً : میگذاریم و بعد یک خط به پایین میرویم و دیالوگ را مینویسیم!

پس صحیح جمله بالا اینطوری هست.

:backhand-index-pointing-down::backhand-index-pointing-down:

سری به نشانه‌ی نفی تکان دادم و گفتم:
- نه نه نه! مکسول قرارمون این نشد. قرار بود حقیقت رو بگی و گفتیم چه بلایی سرت میاد اگه دروغ بگی؟
آب دهانش را قورت داد. صدای لرزانش، ترس داشت؛ اما صداقت نه! اضطراب صدایش نشان می‌داد که دروغ می‌گوید. سری تکان داد و گفت:
- ولی من دارم راستش رو میگم.
هوفی کشیدم و پشت سرش ایستادم. چاقو را روی گردنش گذاشتم و گفتم:
_ هیچ کدومتون بلد نیستید بازی کنید.
تأسف و ناامیدی درون صدایم متعجبش کرد. چشمانم را یک بار باز و بسته کردم و دوباره گفتم:
- عصبانی می‌شم وقتی حرفم رو دوبار تکرار می‌کنم، پس به نفعته که حرف بزنی و به بار سوم نکشونی. بگو چرا اومدی به نیویورک؟

✓✓

ماهی ۸۹

بوکینویی
سطح
0

تاریخ ثبت‌نام
2023-09-21
سکه
110
مثال غلط:

صدای رِیچل از هندزفری بلوتوثی روی گوشم، نغمه ی گوشم شد:
- بله
صدای خونسرد و آرامش، همان لحن جدی همیشگی اش هنگام مأموریت‌ها بود. ریچل
گویا

دو قطبی باشد! هنگام مأموریت جدی و خشک و سرد می‌شود، اما خارج از محدوده ی کاری، برعکس. یک بار چشمانم را باز و بسته کردم تا از این فکرها خارج ‌شوم.
- در چه حالید
- کوچه‌ی اِی، بی، سی پاکسازی شده اما قاتل یافت نشده! وضعیت تو چیه
درحالی که اسلحه به دست، دوان دوان از کوچه‌ی اِچ خارج می‌شدم، نفس نفس زنان گفتم:
- کوچه‌ی جی و اِچ پاکسازی شد
سر کوچه ایستادم و نفس عمیقی کشیدم.

:backhand-index-pointing-down: :check-mark-button:
حالا همون جمله رو تصحیح می‌کنیم.

🤍✨

صدای رِیچل از هندزفری بلوتوثی روی گوشم، نغمه ی گوشم شد:
- بله؟
صدای خونسرد و آرامش، همان لحن جدی همیشگی اش هنگام مأموریت‌ها بود. ریچل
گویا

دو قطبی باشد! هنگام مأموریت جدی و خشک و سرد می‌شود، اما خارج از محدوده ی کاری، برعکس. یک بار چشمانم را باز و بسته کردم تا از این فکرها خارج ‌شوم.
- در چه حالید؟!
- کوچه‌ی اِی، بی، سی پاکسازی شده اما قاتل یافت نشده! وضعیت تو چیه؟!
درحالی که اسلحه به دست، دوان دوان از کوچه‌ی اِچ خارج می‌شدم، نفس نفس زنان گفتم:
- کوچه‌ی جی و اِچ پاکسازی شد.
سر کوچه ایستادم و نفس عمیقی کشیدم.
✓✓

بالا