دانستنی های جالب درباره فضا
باید بدانید که فضا در واقع یکی از بخش های عجیب در جهان هستی است که رازهای زیادی در آن نهفته است ولی علم بشر هنوز راهی برای یافتن آنها پیدا نکرده است. حقایق فضا بسیار پیچیده هستند و ممکن است برای شما مقداری ترسناک به نظر آیند.در سیاره ونوس یک روز معادل یک سال در زمین است
جالب است بدانید که سیاره زهره که بدان ونوس هم گفته می شود دارای محور چرخشی بسیار آهسته ای است که معادل ۲۴۳ روز زمینی طول خواهد کشید تا یک روز خود را کامل نماید. در واقع مدار زهره در اطراف خورشید تفریبا ۲۲۵ روز زمین محسوب می شود.
در فضا منبع عظیمی از آب وجود دارد
توجه داشته باشید که اخترشناسان یک ابر عظیم از بخار آب را کشف کرده اند که ۱۴۰ تریلیون برابر میزان آب اقیانوس های زمین را در جایی حدود ۱۰ میلیارد سال نوری دورتر از کره زمین داراست و این موضوع می تواند به عنوان بزرگترین کشف آب شناخته گردد.
کهکشان آندرومدا و کهکشان راه شیری حدود ۳.۷۵ بیلیون سال دیگر با هم ادغام خواهند شد
بهتر است بدانید یکی از دانستنی های جالب درباره فضا این است که کهکشان آندرومدا با سرعتی تقریبا ۱۱۰ کیلومتر بر ثانیه در حال نزدیک شدن به کهکشان راه شیری است یعنی فضایی که منظومه شمسی ما قرار دارد و در نهایت این دو برای تشکیل یک کهکشان بیضوی غول پیکر با یکدیگر برخورد خواهند کرد.
ماه ممکن است یک تکه از زمین بوده باشد
در واقع این فرضیه وجود دارد که وقتی زمین سیاره نسبتا جوان بود توسط یک جسم غول پیکر مورد اصابت قرار گرفت و این برخورد یک قطعه از زمین برای ایجاد ماه جدا نمود که این قطعه جدا شده سپس در اثر کشش گرانشی شروع به چرخش به دور زمین نمود.
بزرگترین استروئید شناخته شده حدود ۹۶۵ کیلومتر پهنا دارد
توجه داشته باشید که سیاره کوتوله های سرس اولین و بزرگترین جسمی بود که به عنوان سیارک در نظر گرفته شد و توسط ستاره شناسی ایتالیایی کشف گردید. در واقع این پدیده در کمربند سیارک میان مدار مریخ و مشتری واقع شده است و حدود ۳۳ درصد از کل تسمه را تشکیل می دهد.
فضا کاملا بی صدا است
هیچ نوع صدایی در فضا وجود ندارد و این یعنی هیچ واسطه یا راهی برای سفر به منظور شنیده شدن وجود ندارد. فضانوردان از رادیوها برای برقراری ارتباط در فضا استفاده می کنند و نکته جالب این است که امواج رادیویی هم همچنان می توانن در فضا ارسال و دریافت شوند.
امکان زندگی در سیاره مریخ وجود دارد
توجه داشته باشید که از میان تمامی سیارات منظومه شمسی ما به جز سیاره زمین مریخ هم یکی از کراتی محسوب می شود که به احتمال زیاد مهمان نوازی بیشتری برای زندگی دارد. به طوری که در سال 1986 ناسا موفق شد فسیل هایی از موجودات زنده میکروسکوپی را در صخره هایی از مریخ کشف کند که می تواند نشانه ای از وجد حیات روی این سیاره باشد.
نام موضوع : دانستنی های علمی در مورد فضا
|
دسته : دانستنیها و مطالب جالب