بوکینو با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی ایجاد شده است و همواره در تلاشیم تا فضایی با کیفیت و صمیمیت را خدمت شما ارائه دهیم. با بوکینو، طعم شیرین و لذتبخش موفقیت را بچشید!
ثبتنام
ورود به حساب کاربری
نويسندگان گرامی توجه کنید:
انجمن بوکینو تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد؛ لذا از نوشتن آثار غیراخلاقی و مبتذل جداً خودداری کنید. در صورت عدم رعایت قوانین انجمن، آثار شما حذف خواهد شد. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با گزارش کردن ما را یاری کنید.
(کلیک کنید.)
قوانین فعالیت و ارسال محتوا در انجمن بوکینو
(کلیک کنید.)
انجمن مجهز به سیستم تشخیص کاربران دارای چند حساب کاربری میباشد؛ در صورت مشاهده حساب کاربری شما
مسدود میگردد.
باز کردن گره از یک ماجرای جنایی، زمانی راحت است که شواهد و مدارک کافی داشته باشیم یا حداقل کسی باشد که بتواند با حرفهایش، ما را به کشف حقیقت نزدیکتر کند؛ اما اگر تمام افراد به قتل رسیده باشند، چه؟!
رمان - کاراکال | حدیثه شهبازی کاربر انجمن بوکینو
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly. You should upgrade or use an alternative browser.
در اصفهان، مجموعهای از هنرهای صنایع دستی با بیشترین فروش و تقاضا شامل: خاتم کاری، میناکاری، مسگری، قلمزنی، قلمدانسازی، ملیله سازی، فیروزه کوبی، منبت کاری، مینیاتور و نگارگری، گرهچینی و مشبک، کاشی سازی، سفالگری و سرامیک سازی، گچ بری و قالیبافی هستند. در این شهر زیبا، شما به راحتی میتوانید از بین این هنرهای دستی، سوغاتی متناسب با سلیقه خود را انتخاب کنید و به عنوان یادگاری برای خود یا دوستانتان داشته باشید.
بازارهای این شهر در تمام فصول سال پر از مسافران و گردشگران ایرانی و خارجی هستند که به دنبال سوغات اصفهان هستند. هنرمندان و صنعتگران این منطقه، اثرهای بینظیری را با دست خود خلق میکنند که علاقمندان به هنر و فرهنگ از آنها خریداری میکنند تا بهعنوان هدیه یا یادگاری به عزیزان خود هدیه دهند. اصفهان، واقعاً مرکز جذاب و فراموشنشدنی هنر و تاریخ است که هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب میکند.
انواع صنایع دستی اصفهان یکی از چشماندازهای فرهنگی و هنری این شهر زیبا و تاریخی به شمار میروند. اصفهان به عنوان مهد هنر و صنایع دستی در مرکز ایران شناخته میشود و بافت فرهنگی و هنری آن به قرون گذشته بازمیگردد. این شهر با غنیترین میراثهای هنری، معماری و صنایع دستی خود، محل تولید و ارائه برترین آثار هنری مختلف میباشد. انواع صنایع دستی اصفهان شامل موارد متنوعی هستند که در ادامه به معرفی و شرح هر کدام پرداختهایم.
فیروزه کوبی یکی از صنایع دستی منحصربهفرد اصفهان بوده که به جرات میتوان گفت اختصاصی این شهر است. این هنر زیبا، قدمت زیادی ندارد. در فیروزه کوبی، فیروزه به طور متناوب با ظروف مسی ترکیب میشود و پس از پرداخت، زیبایی خاصی به خود میگیرد. این هنر نوظهور در دهه 40 توسط یک کلیمی ایرانی به نام روبن یروشالمی در اصفهان بنا شد. قبل از آن، فیروزه بیشتر در زیورآلات و جواهرات استفاده میشد، اما آقای یروشالمی با ابتکار خود، این سنگ گرانبها را روی ظروف مسی به شکل فیروزه کوبی کار کرد.
در هنر فیروزه کوبی، از سنگهای فیروزه برای آرایش ظرفها، زیورآلات و اشیای تزیینی (مانند ظروف مسی، برنجی، نقرهای یا برنزی) استفاده میشود. این سنگهای فیروزه به شکل قطعات بسیار کوچک برش داده میشوند و سپس با استفاده از ابزارها و وسایل خاص فیروزه کاری، به ظروف مسی اضافه میشوند. برای اتصال قطعات فیروزه، از چسب فیروزه کوبی یا لاک گردویی استفاده میشود تا آنها روی ظروف محکم بچسبند. هنرمندان فیروزه کوب از تکنیکهای مختلفی برای ظرفیت کوبی استفاده میکنند، بهطوری که فاصله کم بین قطعات فیروزهها، ارزش هنری کار را افزایش میدهد و رنگ چسب بهصورت مشخص نشود، زیباییهای بینظیری به آثار میبخشد.
خاتم کاری یکی از اصیلترین و نفیسترین صنایع دستی اصفهان است که قدمتی از صدها سال قبل دارد و به زمان حکومت پادشاهان صفوی برایش به اوج درخشش رسید. این هنر زیبای دست باعث زینتبخشی درهای کاخها، رحلهای قرآن و صندوقهای مقابر شده و به شکوه و زیبایی آنها افزوده است. خاتمکاری یکی از معروفترین صنایع دستی استان اصفهان است که شهرت جهانی دارد و در اکثر نقاط دنیا با همین نام شناخته میشود. این هنر از اشکال هندسی مختلف برای تزیین سطوح استفاده میکند.
درباره خاستگاه اصلی خاتم کاری اطلاعات کافی در دسترس نیست؛ اما روایتهای زیادی خاستگاه خاتم کاری را به شیراز میاندازند و گفته میشود که این هنر در دوره صفویه از شیراز به اصفهان منتقل شد و در این شهر بهعنوان پیشه به تولید انبوه رسید. خاتم کاری روی اشیای گوناگون در طرحها و اندازههای مختلف انجام میشود. در ابتدا، جسم موردنظر از جنس چوبهای آبنوس، فوفل، گردو، بقم، عناب، افرا، نارنج، کیکم و شمشاد (در رنگهای متنوع از جمله سیاه، طیف قهوهای از تیره به روشن، سفید، زرد و غیره) ساخته میشود. بعضی از استادکاران خاتم کاری از استخوان شتر، گاو، اسب، صدف و عاج فیل نیز استفاده میکنند.
در مرحله بعد، چندضلعیهای منظم با تعداد اضلاع متفاوت (پنج، ۶، هفت، هشت یا ۱۰ ضلعی) و از جنس چوبهای ذکر شده ساخته میشوند و با دقت و ظرافت فراوان روی طرح موردنظر قرار میگیرند. چسب مورد استفاده در خاتم کاری از نوع گرم یا سرد است و بسته به نظر استاد خاتم کار از سریش یا چسب سفید استفاده میشود. پس از قرارگیری این چندضلعیهای چوبی و چسباندن آنها، پره به دست آمده را با نخ میبندند و این کار را آنقدر ادامه میدهند تا طرح کامل شود. پس از اتمام کار، جسم خاتم کاری شده را رنگ یا روغن کاری میکنند.
خاتم کاری چه روی چوب، چه استخوان و چه فلز مراحل مشکل و زمانبری دارد و از ابتدا تا انتها شامل بیش از ۴۰۰ مرحله میشود. این هنر باعث زیبایی و زینتبخشی محصولاتی مانند قابهای عکس، جعبههای سیگار، عصا، پیپ، جعبه لوازم آرایش، جاکلیدی، جاقلمی و جلد آلبوم میشود. مرغوبیت یک خاتم خوب به ریز نقشی و منظم بودن طرح بستگی دارد. مهمترین مراکز خاتمسازی در ایران، اصفهان، شیراز و تهران هستند.
هنر میناکاری، یکی از مشهورترین صنایع دستی اصفهان، با گذشت بیش از پنج هزار سال تاریخی به عنوان یک هنر زیبا و برجسته شناخته میشود. این هنر طراحیهای خیرهکننده از رنگهای آبی، سبز و گاهی قرمز را بر روی ظرفها، زیورآلات و اشیاء تزیینی ایجاد میکند و توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند. میناکاری معمولا روی مس انجام میشود، اما میتوان این هنر را روی طلا، نقره و سفال نیز اجرا کرد. این هنر ترکیبی از آتش و خاک است که با هنر نقاشی ترکیب میشود و نقوش شگفتانگیزی را خلق میکند.