?دوران کودکی حضرت محمد(ص)
◾حضرت آمنه تنها دو سال و چهارماه و (به روایتی شش سال) پس از تولد پیامبر زندگی کرد.
◾هنگامی که با فرزند خود برای دیدار اقوام به شهر یثرب(مدینه) رفت؛ در راه بازگشت بیمار شد و درگذشت.
◾ایشان را در ابواء(نزدیک مدینه) دفن کردند.
◾سپس عبدالمطلب جد پیامبر سرپرستی او را بر عهده گرفت.
◾عبدالمطلب نخست حضرت محمد(ص) را به ثویبه (آزاد شده ابولهب) و پس از مدتی وی را به حلیمه، دختر عبدالله بن حارث سعدیه سپرد.
?ازدواج رسول اکرم(ص) و نام همسران او
خدیجه بنت خویلد سوده بنت زمعه عایشه بنت ابی بکر جویریه بنت حارث ام حبیبه بنت ابی سفیان صفیّه بنت حیّ بن اخطب امّ سلمه بنت عاتکه زینب بنت خزیمه میمونه بنت حارث امّ شریک بنت دودان زینب بنت جحش حفصه بنت عمر
« کانَ رَسُولُ اللّهِ(ص) لایَکادُ یَخْرُجُ مِنَ الْبَیْتِ حَتّی یَذْکُرَ خَدیجَةَ فَیَحْسَنُ الثَّناءِ عَلَیْها، فَذَکَرها یَوْماً مِنَ الْاَیّامِ فَادْرَکَتْنی الْغَیْرةَ، فَقُلْتُ:هَلْ کانَتْ اِلاّ عَجُوزاً وَقَدْ اَبْدَلَکَ اللّهُ خَیْراً مِنْها، فَغَضَبَ حَتّی اهْتَزَّ مَقْدَمُ شَعْرِهِ مِنَ الغَضَبِ. (سفینة البحار، ج1، باب خاء، ص 380؛ قاموس الرجال، ج10، ص 432 )
حضرت محمد (ص) هیچگاه از خانه بیرون نمیرفت مگر این که یادی از خدیجه میکرد و از او به نیکی نام میبرد. یک روز که حضرت محمد (ص) از خدیجه (س) یاد کرده و خوبیهای او را بیان میکرد، غیرت زنانگی بر من غالب شد و به پیامبر(ص) گفتم:آیا او یک پیرزن بیشتر بود و حال آن که خداوند بهتر از آن (یعنی عایشه) را به تو داده است؟
پیامبر اکرم(ص) از این گفتار من، خشمگین شد، به طوری که موهای جلوی سرش از شدت خشم به حرکت درآمد.
" اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ. خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ. اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ. الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ. عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ. "(سوره علق، آیات 1 تا 5)
یعنی: بخوان به نام پروردگارت که آفرید. او انسان را از خون بسته آفرید. بخوان به نام پروردگارت که گرامیتر و بزرگتر است. خدایی که نوشتن با قلم را به بندگان آموخت. به انسان آموخت آنچه را که نمی دانست.