توضيح:لا إِکرَاهَ فِی الدِّینِ ۖ قَد تَّبَینَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَی ۚ فَمَن یکفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیؤْمِن بِاللهِ فَقَدِ اسْتَمْسَک بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَیٰ لَا انفِصَامَ لَهَا ۗ وَالله سَمِیعٌ عَلِیمٌ(بقره/۲۵۶)
ترجمه:
در دین اجبار و اکراهی نیست. همانا راه رشد از گمراهی روشن شده پس هرکس طاغوت را نپذیرد و به خدا ایمان آورد قطعا به دستگیره محکمی دست یافته، [پیوند و دستگیرهای] که برای آن گسستن وجود ندارد. و خداوند شنوا و دانا است.
#آزادی_انسان#آزادی_انسان
?یکی از انواع آزادیها، آزادی عقیده و تفکر است؛ انسان در جمیع شئون حیاتی خود باید آزاد باشد، یعنی مانعی و سدّی برای پرورش هیچیک از استعدادهای او در کار نباشد.
?یکی از مقدسترین، بلکه مهمترین استعدادهای انسان که لازم است پرورش پیدا کند، تفکر است. و چون این پرورش نیازمند آزادی، یعنی نبودن سد و مانع در جلوی تفکر است، بنابر این انسان نیازمند به آزادی تفکر است.
مادهی نوزدهم این پیمان، مورد توجه استاد مطهری است. در این ماده چنین میخوانیم:#در_حاشیه
مروری بر اعلامیه حقوق بشر
▫️اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر یک پیمان ۳۰ مادهای بینالمللی است که در انجمن عمومی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۰ دسامبر ۱۹۴۸ در پاریس به تصویب رسیده است.
▫️در مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر، ظهور دنیایی که در آن افراد بشر در بیان عقیده، آزاد و از ترس و فقر فارغ باشند، به عنوان بالاترین آرمان بشری اعلام شده است.
▫️منظور این بیانیه از عقیده، عقیدهی اجتماعی، سیاسی و عقیده مذهبی است.
▫️تفکر، یعنی انسان در هر مسئلهای تا جایی که استعداد دارد فکر کند و از طریق علمی، آن مسئله را بدست بیاورد.تعریف تفکر و اهمیت آن
▫️تفکر قوهای است در انسان، ناشی از عقل داشتن.
▫️خداوند به انسان عقل داده است که با آن فکر کند؛ و مجهولات را کشف کند.
▫️أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا(نحل/۷۸) میفرماید: [خداوند شما را آفرید در حالی که چیزی نمیدانستید.] انسان، جاهل به دنیا میآید و وظیفه دارد که عالم شود. چگونه؟ با فکر و درس خواندن.
▫️تفکر، یعنی انسان در هر مسئلهای تا جایی که استعداد دارد فکر کند و از طریق علمی، آن مسئله را بدست بیاورد.
▫️پس تفکر برای بشریت، عملی واجب و لازم است. و اسلام در مسئله تفکر، نه تنها آزادی تفکر داده است، بلکه یکی از واجبات و عبادات در اسلام تفکر است.
چگونه به این نتیجه رسیدیم؟ با خواندن قرآن و روایات معتبر